tiistai 13. marraskuuta 2012

Herttoniemen uusi betoniparkki

Skeittarit ja peinttarit on kautta aikojen kulkeneet samaa polkua. Rento meno ja elämänasenne kuuluu molempiin katulajeihin vahvasti. Tätä teemaa tulee jatkossakin käsiteltyä ihan saletisti ja tarkemminkin, mutta ajankohtaista se on nyt, koska Helsingin Herttoniemen skedeparkki on uusittu. Hätäisen vaneri-Rhino-parkin paikalle tuli viimeisen päälle tyylikäs betonista valettu skedeparkki. Parkin avaamisen ajankohtahan ei ole kaikkein luontevin, kun pipopäiset laudankolistelijat odottaa jo lunta isomman laudan alle, mutta päivittäin porukkaa on lautojen ja scoottien kanssa vilissyt. Ja öisinhän alueella vilistää citykanit, joita luonnollisesti jahtaa kettu poikineen.

Kävin piristämässä parkin ilmettä heti kättelyssä, koska ennenpitkää mestat kuitenkin tulee olemaan perinteisesti spraymaalin koristamia, joten miksipä ei jotain aiheeseen ja ajankohtaan sopivaa.
Paras läppä oli, että maalatessani kettua oikea repolainen jolkotteli tien yli kivenheiton päässä ja puskissa suhisi useampiakin pupujusseja .


Kettu jahtaa, pupu karkaa

Seuraavana päivänä kuvatessani nuoret herrat tulivat poseeraamaan tyylikkäästi Kukkulan Kuninkaina. 


Suvilahden skedeparkin väritys vaihtelee viikoittain, tällaiselta näytti alkukesällä. 
(kuva: Hemmo Rättyä / Helsingin Uutiset)

Suuri arvostus maisema-arkkitehti, skeittari Janne Saariolle, joka tässäkin skedespottiremontissa on ollut The Man. Jannen kotisivuilla löytyy mielenkiintoista lisädataa parkkisuunnittelusta.
Parin vuoden takainen Jannen haastattelu  kertoo kuinka asiat ovat edenneet ja jatkossakin uutta betonia tulee nousemaan pääkaupunkiseudulle.

Sitä uutta betoniahan me maalaritkin odotamme...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti