maanantai 5. marraskuuta 2012

Hiihtoa ja ratsastusta

Joskus ysärillä yläasteella Polarissa erään luokkakaverin kirjahyllyssä oli vhs-kasetti, joka otsikkotarran mukaan sisälsi "Hiihtoa ja ratsastusta". Kyseinen kaveri ei kyllä kova urheilumies ollut, eli ei siitä sen enempää. Mutta ysärillä kävin myös ensimmäisen kerran tapahtumassa nimeltä "Sport & Ski Expo". Tätä nykyä kyseinen tapahtuma tunnetaan kunkin harrastajapiirin mukaan joko "Ski-, Board-, Hifi-, Digi- ja Lätkä & Säbä Expona".  Ja olihan siellä taas ihan kaikkee vähän ylikin... myös hiihtoa ja ratsastusta.

Otin messukavereiksi mukaan nuoret herrat Tusina ja Tretton, jotka viihtyivät suurimman osan neljästä tunnista haastaen toisiaan lähes kaikessa mitä tuli vastaan. Itse hoidin ensin tärkeimmän alta pois, eli Pro-kirppiksen. Snoukkaheebojen vähän käytetyt sponssikledet on vuosittain tuolla tyrkyllä kohtuuhintaan ja aina sieltä jotain tarttuu. Tällä kertaa pari hupparia. Kun ostokset oli pois alta, keskityin fotailemaan pokkarilla ja kikkailemaan pikkusällien kanssa.Olihan siellä toki tekojääkaukalo ja pöytälätkääkin, mutta tästä kaukalovirityksestä täytyy antaa keksijälle pisteet hauskasta kokonaisuudesta. Ilmeisesti tässä mainostettiin pleikkapeliä NHL-13
mutta oliko vähän tehokkaampi tapa tuoda se esille kuin joku plasmanäyttö? 


Vaikka tuntui se näyttörivistökin keräävän pelaajia puoleensaTässä puolestaan vähän erikoisempi kombo. Promootion kohteena ilmeisesti poreallas, mutta sählyosastolla (!?) Perheellisenä ja hyvän moraalin omaavana kaverina on ehkä parempi olla kommentoimatta messuosaston ideaa enempää...


Reikäpallolle sai antaa kyytiä perinteisemmälläkin tavalla. Tutkaan ampuminen toimii taatusti vuodesta toiseen.Tässä se mainittu ratsastus-osasto, jossa Mekaaninen Härkä veti puoleensa. Muutama vuosi sitten härän kimpussa kisailivat snoukkaprot, mutta tällä kertaa sarvipää oli lätkä & säbä-alueella.


Tottakai täytyy messuilla olla myös yksi paikka jossa saa LYÖDÄ luvan kanssa, jos siltä tuntuu. Näihin leluihin ei väsy kovin äkkiä. 


Reikänaamat sai täytettä nuorista herroista


Aavistuksen karvaisempikin parivaljakko tuli vastaan Tusinan kuvaamana


Hiihtopuolella oli mahdollisuus kokeilla miltä tuntuu vetää 80 kiloa painavaa ahkiota perässään lumikengillä kulkien


Ja tässä se otsikossa luvattu suksimis-osuus. Väkisinhiihtoa voi tätä nykyä suorittaa mukavasti sisätiloissa vaikka tv:tä katsellen. Soutulaitteet ja kuntopyörät ovat saaneet mielenkiintoisen haastajan.


Olihan siellä messuilla oikeatakin lunta. Lauma suksisankareita odotti kukkulan kuninkaina laskautumislupaa ja Rail Jamin alkamista


yleisöähän se kiinnosti tottakai.


Pipokansa innostui myös Aleksi Litovaaran isännöimän leffaloungen tarjonnasta


Leffaosasto oli street-henkisesti kasattu ja toimi kuin tauti...


...vai kuinka? Ehkä voisi kuvata parhaiten termillä "hallittu kaaos".


Suihkimista ja sutimista oli myös mahdollisuus seurata livenä. Artisteina lautaskenen sankareita.


Homman nimi siis oli taiteella hyväntekeväisyyttä.Aika villiä tulkintaa, tyylejä moneen makuun.


Rasmus Tikkasella oli myös oma näyttelyseinä.


Skimbaajan tontilla päivysti ameriikan polliisit,


oli koppalakkien syytä tai ei, lauma Salama McQueeneja löytyi  Peuran maalla aidattuna telkien taakse


mutta kaltereiden lisäksi löytyi myös karu-selli VihdistäTää jäi vähän epäselväksi, mitä sällit väkersi, mutta oikeestaan sama se, käsillä tekeminen on aina kotiinpäin. Muovailuvahan tyyppisestä massasta jotain rinnemeininkejä siinä kasattiin.


Käsillä tekemisestä päästiin hyvin skedeykseen. Messuilla oli tarjolla dekkien klassikoita...


sekä "vähän" villimpiäkin malleja. 


Skedehirmuja riitti rullaamaan


ja vuoroaan odottamaan. 


Toiset tyytyi katsojan rooliin. Klassikko skenereleet oli jälleen tällä alueella hyvin edustettuna: flanelli ja pipo kuuluu skeittaukseen kuin kynttilä rotvallin reunaan.


Ramppikuumetta lieventämässä havaittiin myös lauma parjattuja keppihevosia, hienosti kuitenkin sulassa sovussa (?) skederottien joukossa.


Herra Tusina otti haltuun myös toisenlaisen laudan, ihan reikäpäänä tietysti. Kiitokset Asenteen Kimmolle ja Villelle yhteistyöstä.Eikä messuilla hiljaista ollut, siitä piti huolen Bassoradion Kultabassokerho  . Lavan freestyle tulituksesta vastasi mm. Jodarok ,SolonenKosola ja Kesken.


Vaikka vanha viisaus onkin että "vanhassa vara parempi", niin toinen totuus on toki "minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa". Eli lauteille saapui Hugo ja Henri, 11- ja 12- vuotiaat mikkihirmut. Kultabassokerhon lähetys kuultavissa tästä kokonaisuudessaan. Ajassa 31.15 lähtee JP:n läpät ja Solosen livesetit käynnistyy 33.33 . Nuorimmat sankarit blaastaa alkaen 38.20 


Mitäs sitten tapahtui? Paluu rutiineihin koitti, kun kotipihalla kiekkojunnut Tusina & Tretton panivat kumilimput lentämään ja verkot tötterölle muovialustalta, oikeaa lunta odotellessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti