torstai 13. kesäkuuta 2013

BABYLON @ Arabia

Eilen oli se edellisen postauksen huutokauppa. Sade vei asiakkaat, kaksi duunia myytiin pilkkahinnalla ja lopetettiin kesken, homma jatkuu toisessa yhteydessä jossain vaiheessa.

Mutta asiaan. Arabian kaupunginosassa on vielä muutaman päivän auki kevätnäyttely, jossa esitellään  Laajasalon Opiston "Graafisen suunnittelun ja kuvallisen ilmaisun" -linjan oppilaiden kädenjälkeä. Kun syksyllä aloitimme opinnot Laajasalossa, niin meille kerrottiin että keväällä on oppilastöistä näyttely Pasilan Kirjastossa. Kevään lähentyessä tuli kuitenkin esille, että kirjaston tilat olikin jo kerennyt varaamaan joku muu. Opettajat pohtivat pitäisikö koko näyttely jättää pitämättä. Onneksi kuitenkin päädyttiin siihen että metsästetään uusi paikka näyttelylle, eikä lannistuta. Katajanokkaakin pohdittiin yhtenä vaihtoehtona, kuten viittasin tässä kirjoituksessa mutta lopulta paikaksi valikoitui Aralis Galleria.

Ripustus oli parin päivän juttu ja joillakin oli hieman hankaluuksiakin, onneksi kuitenkin duunit lopulta tuli paikoilleen vaikka olikin siimoja solmussa ja karhutarrat petti luottamuksen.
Tuollahan se on. Mikäli et paikalle pääse niin tässäkin näet kuvat duuneista. Avajaisissa olikin sitten porukkaa oikein mukavasti.


Opettajat Pia, Tiina ja Pauli. 

Tästä alkaa duunien kuvat, tekijöitä en luettele sen enempää, mene ja ota selvää. Näyttelyn nimi on siis "BABYLON" ja tarkemmat infot aiheesta ja tekijöistä löytyy tästä.

Oma työni viimeisenä. Koska näyttely on Arabiassa, roudasin paikalle tunnetuimman Arabialaisen, jonka kustomoin aiheeseen sopivaksi. Mikäli et tiennyt, niin aiemminhan alueella sijaitsi "Arabian feimit" eli paikka jossa 1990-luvulla graffitimaalarit toteuttivat kädenjälkeään hylättyjen tehdashallien seiniin. Tietysti ne maalaukset sitten hävisivät kun rakennukset purettiin asuintalojen tieltä. Luontaista kehitystä tietenkin ja hyvä että asuntoja tehdään, mutta arvokasta kulttuuriperintöähän siinä tuhoutui samalla kun rahan mahdilla niitä asuntoja sitten pystytettiin. Kuvassa näkyvät "setelit" on viidensadan euron kuvilla kuvioituja serviettejä, jostain halpakaupasta ostin. Pöntön hain roskalavalta ja sinne se taas pääsee takaisin kunhan näyttely puretaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti