lauantai 29. kesäkuuta 2013

Ihan Tuskassa

Festarit pyörii täyttä häkää parasta aikaa.
Hietsussa mekastaa Rock the Beachja Suvilahdessa jengi hikoilee "Tuskan
paiskeessa", kuten festarin vanha paitaslogan kertoi.

 Junnuna tuli jonkun verran käytyä hevin mäiskettä katsomassa. Metallica-paita päällä ja itse tussattu Anthrax-lippis päässä poikkesin Hämeenlinnan Ahvenistolla kahdesti (1990-1991), homman nimi oli Giants of Rock.  Edelleen harmittaa että 1989 jäi käymättä, silloin mestoilla oli sentään Anthrax ja Suicidal Tendencies. Menomatka sujui junalla ja asemalta käveltiin perille. Seurana reissuilla oli Riihimäen pitkätukista mm. Ville, Tamo, Joksa ja Janne sekä muutamia muita paikallisia moshausaddikteja, kuten Tammisen Janne ja Tuomisen Sämpy. 

Sepultura ja Sodom tuli nähtyä ja muutama muu orkesteri siinä sivussa, kuten kotimaisista Waltari ja tietysti Stone (johon liittyy myös tämä blogaus). Molempina vuosina ilma oli helteinen joten nestetasapainostakin oli huolehdittava, kuten 16-17 vuotiaana asiaan kuului siihen aikaan. Eli Mehukatin voimin... Viimeiset keikat alkoi muistaakseni klo. 22.00 , mutta ensimmäisellä kerralla skipattiin suosiolla viimeisenä esiintynyt Uriah Heep , koska ei paljon viisikymppiset vanhukset jaksanut kiinnostaa. Kulkuyhteydet paluun suhteen oli astetta hankalemmat, koska viimeinen juna lähti Riksuun jo ennen kuin tapahtuma päättyi ja vaikka faija tarjoutuikin hakemaan kotiin, niin molempina vuosina tuli teinipojat reteesti taksilla takaisin ja kunniakierros vielä kaupungin läpi.

Se historiasta tällä erää. TUSKA on juuri nyt käynnissä ja myönnettäköön, että siellä en ole ikinä käynyt. Pari kertaa on ollut lähellä kun on ollut joku legendaarinen bändi mestoilla, mutta koska nykyisin en hirveämmin hevistä välitä niin on jäänyt väliin. Eikä sitäpaitsi kaljulla moshaaminen ole kovin järkevän näköistä, ainoa jolla se näyttää hyvältä on Scott Ian

No mutta. Koska olen virallisesti parasta aikaa "lomalla" niin käytin yhden yön hevirokkifiilistelyyn Kalasatamassa betonia maalaten ja korvanapeista Anthraxia kuunnellen. Siinä Suvilahdessahan se pitkätukkasirkus pyörii, joten sikäli oli paikka ja aika kohdallaan tällä kertaa. Olin jo jonkun aikaa miettinyt, että noita keltaisia tikkaita olisi kiva jotenkin sisällyttää johonkin sopivaan juttuun, niin saisi möhkäleestä vähän kauniimman:


Ajatuspajatso pyöri korvan takana aina silloin tällöin ja nyt se piti purkaa ulos. Sankariksi valikoitui pitkän kaulansa ja sopivan rokkaavan semi-irokeesinsa ansiosta kirahvi. Ja vaikka Kiss ei tällä kertaa lauteilla olekaan, niin täpläturkin kieli haastaa jopa Genen ihan tasaväkisesti.

http://www.hdwallpapers.in/giraffe_pair-wallpapers.html
Eipä muuta kun hihat ylös ja hommiin.Illan tullen hämärtyy pariksi tunniksi, vaikka kesä onkin parhaimmillaan. 
Mutta pian arska taas kuikuili esiin:


About näihin aikoihin paikalla kävi kaasuttelemassa autollinen "koviksia", joista rohkein huusi ohiajavasta autosta: "V***n hintti, mitä v****a sä teet?!" En kerennyt vastaamaan, koska pröm pröm -kaasuttelija jatkoi matkaansa. Muutamaa tuntia aiemmin samaa vee-sanaa huudettiin lasipulloja rikkoen Suvarin puolelta oikein urakalla illan pimetessä ja jonkunnäköistä laumapainiakin siellä näytti olevan. 
Joidenkin nähtävästi piti ottaa se paitaslogan kirjaimellisesti.

Mutta aamukuudelta homma oli lopulta valmis:


Siinähän se rokkaa. Kaveri diggailee kimaltavista killuttimista, joten on korvien lisäksi ripustanut kaulallekin muutamat rinkulat. Tätä kuvakulmaa silmälläpitäen roudasin möhkäleen päälle pari betonilohkaretta jotka maalasin myös, jotta sain irokeesin ehjemmäksi. Eli oheisläppä "ihan tuskassa" viittaa festarin lisäksi myös siihen, että selkäranka ruuvattuna kun tällaisia rakentelee, niin Panadolit on paikallaan.Perustäksyä en tällä kertaa laittanut, vaan hihamerkki bändilogotyyliin farkkuliivissä korvasi sen. Esiintyjälistassa on juurikin tänään nimittäin laulu- ja soitinyhtye Testament, joka päättää Radio Rock-lavalla päivän  ohjelman klo. 20.30-22.00. Olis toki kiva nähdä nämä rokkiveteraanit, mutta ehkä käyn kirahvin herteilla kuuntelemassa.

Jos nimi ei sano mitään, niin tästä aukeaa: Mosh!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti