perjantai 16. elokuuta 2013

Graffitimaalarin arkipäivää: Pinkki panssarivaunu cheerleadereiden kanssa?!

Elokuussa Riihimäellä on aina mukavan erilaiset räppikemut. Beach Party pidetään maauimalassa vuosittain ja nyt oli jo seitsemäs kerta tulossa.  Funk On -poppoolla ollaan oltu eri kokoonpanoilla mukana useana vuonna graffitimaalauksen keinoin ja kertaalleen oli breikkiringittelyäkin tarjolla. Aiempina vuosina on maalaaminen suoritettu verkkoaitaan kiinnitetyille vanereille, mutta tällä kertaa ideointipalaverissa päätettiin tähdätä vähän ylemmäs, eli kahviorakennuksen katolle. 

Tämän vuoden esiintyjälistalta löytyi upseeri Tampereelta, Majuri tuli nääs lauteille. Kun otetaan huomioon että Riihimäellä sijaitsee myös Viestirykmentti niin teemaksi rakentui sotilaallisesti Armeija. 
Muut artistit olivat tänä vuonna:Teemaan liittyen Funk On-armeijan korpraali Amir maalautti junioreilla sotilaskypäriä, joita nuorisotalo Monarin väki hankki jostain ainakin kottikärryllisen. Ne ripusteltiin lavarakenteisiin ja ympäristöön taistelutahtoa ylläpitämään. 

969393_539849142723920_629313012_n.jpg
Meidän osuutemme oli siis edelleen maalaus ja pintana vanerit. Jotain vähän spesiaalia haluttiin kuitenkin kehittää kun kerran hieno teemakin oli olemassa. Sopivan hölmöltä kuulosti ajatus panssarivaunun rakentamisesta ja pinkiksi maalaamisesta. 
Tiistaina käytiin tuumasta toimeen ja rakennettiin runko kasaan Riksun luottomiesten Jamin ja Tuomaksen kanssa.


Hikihän ei juuri päässyt yllättämään kovasta rehkimisestä huolimatta, koska tihkusade huolehti viilennyksestä.


Vanha sanontahan kuuluu "moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä". Niin tämäkin leipomus.


Iltapäivän päätteeksi katolla pönötti kummallinen hökötys, joka onneksi säilyi rauhassa kemuihin saakka.


Bileet oli perjantaina 09.08. ja kuten kuvasta näkyy, yleisö jonotti portilla sateessa sontsat ojossa, kun viimeistelimme telaketjuosastoa paikalleen.


Runko kaipasi myös pientä viilaamista joten piti hetkellisesti vetäytyä "toimistoon" kytkemään kuviosaha verkkovirtaan ja vähentää sitten vaneripintaa, jotta rakennelma näyttäisi aidommalta muotojensa puolesta.

foto: Amir
Kun varsinainen juhlinta alkoi, niin saapui viimein kaivattu mollikkakin taivaalle paahtamaan.
Lisäksi katolle kipusi HPK- kiekkojoukkeen cheerleaderilauma Golden Tigers kannustamaan myös kannuttelijoita.Porukkaa oli varsin mukavasti tälläkin kertaa ja yleisön silmin kattomaalarointi vaikutti sopivan erilaiselta. Amirin maalatessa tankkia ja Pätkän käydessä uimassa välillä, tein itse "vartissa vasurilla" pikku viestin jonka laitoin näkymään katolta kohti esiintymislavaa Tuomaksen tuplaajana kiertävälle Mikolle, joka tunnetaan myös breikkiansioistaan Flow Mo -ryhmässä
nimellä Wartecs


Amir toteutti kelmumeiningillä myös perinteisempää graffitia ilmanvaihtopömpeleiden ympärille samalla väriskaalalla

Pätkällä "rotsi auki" valmiin tankin edustalla


Kameravalvonta hoitui talon puolesta?
Sinne se jäi vahtimaan ja kummastuttamaan, pari päivää sai ollakin kunnes tuli lähtö.
 BEACH PARTY 2013 -linkistä voi kurkkia Kai Filppulan kuvasaalista tapahtumasta laajemmin.

Esiintyjäkaartilta löytyy musavideoita pienen rykmentin verran, joista olisi varaa valita meininkiä fiiliksen mukaan.  Otetaan loppuun niistä se, mistä itse eniten tykkäilen, eli Tuomaksen ja Mikon video viime vuodelta:


Ensi vuonna taas uudet RantaBailut, mitäs sitten maalataan? 
Vesitorni?
;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti