torstai 25. lokakuuta 2012

Stop Töhryille-Rest In Pieces

Surullisenkuuluisan "Stop Töhryille"-projektin päättymisestä on jo yli neljä vuotta...ja hyvä niin. Eilen "Ruuti Expo":ssa julkaistiin hanke jonka tarkoituksena on saada lähivuosina toteutettua Helsinkiin yhä useampia luvallisia graffitiseiniä. Hanke on hieno ja kuluneesti voisi ilmaista että "elämme mielenkiintoisia aikoja" graffitiskenen etenemisen suhteen. Hankkeeseen voi osallistua kuka tahansa lähettämällä ehdotuksensa esim. tämän  kautta. Maalaus spotteja tullaan toivottavasti saamaan mahdollisimman moneen kaupunginosaan, koska lähiöistä on pitkä matka Suvilahteen, eikä kaikilla halukkailla näin ollen ole mahdollisuuksia kehittyä rakastamassaan lajissa.

Aivan mahtavia uutisia siis, jollaista ei olisi voinut kuvitellakaan vielä 4 vuotta sitten. Mutta nyt kun suunta on kohti parempaa, päätin korjata myös erään epäkohdan Kulttuuripääkaupungissamme. Tähän mennessä ei ole ollut minkäänlaista muistomerkkiä tuosta helvetillisestä
10 vuoden mustasta surmasta, eli Stop Töhryille- projektista.

  Kaikenmaailman paaseja on kaupunki pullollaan, näköispatsaita, suihkulähteitä, monumentteja, jne. vaikka minkälaisten aiheiden ympärille kyhättyjä kunnianosoituksia. Mutta missä on viipynyt katutaiteen harrastajien kärsimyksestä muistuttava pyhiinvaelluspaikka?

No, tilanne on nyt korjattu. Legendaarisen Pulutunnelin jäänteiden välittömästä läheisyydestä, kivenheiton päästä se tästä lähtien löytyy. Keskellä risukkoa oli vuosikaudet tönöttänyt ties mistä tieremontista yli jäänyt betonimöykky, joka oli jo bommattu kirjavaksi. Stailasin ammattivälineillä (mustaa ja kromia + käsinleikattu stencil) hylkytavarasta hautakiven, jonne voi tästä lähtien käydä toimittamassa vaikkapa kukkaseppeleitä tai hautakynttilöitä, jos siltä tuntuu.


Ennen......nyt.

Pulutunnelin muistoa kunnioittaen: 

25.10.2012 Hende

1 kommentti: