tiistai 29. tammikuuta 2013

Ihana Helsinki (ja Kalasatama)

Kävin kurkkailemassa taas lumisen Kalasataman alueella miltä meren äärellä näyttää. Aerosoli-addiktin mieltä tietysti lämmittää, kun näkee kuinka pakkasesta tai paakkuuntuvasta sohjosta huolimatta ulkoilma -gallerioiden artistit vaihtuvat viikottain. Henkilökohtaisesti suhtaudun graffitimaalaamiseen ns. rekkamiehen asenteella: "ajetaan säällä kuin säällä" (tässä yhteydessä en kuitenkaan tarkoita mitään kaksimielistä...) Kyllähän niitä suihkepulloja kesäkuumalla suihkii kuka vaan, vaikka vasurilla silmät kiinni, mutta Suomen talvessa harrastustaan ylläpitävät maalarit ovat mielestäni karvalakinnoston ansainneet. Vaikka taidot ja kyvyt ei olisikaan kärkikaartin tasoa, niin asenteella pärjää jo pitkälle.

Pientä kuvasaldoa tähän kärkeen alueen talvisesta ympäristöstä:


Lumisessa maisemassa vastamaalattu seinäpinta oikein hehkuu, ellei sitä räntää sitten tipu suoraan linssiin. Ylläoleva kombo myös toimii mahtavasti mustan taustan ja valkoisen lumen kontrastin korostaessa väri-iloitteluja

Satama-alueella meren äärellä on myös Valkoinen Keidas:


Ihana Kahvila on nimensä veroinen. Terassillakin näytti kuvaushetkellä olevan aika oikein mukavasti tilaa ja ilmastointi pelaa täydellisesti.

Toisesta suunnasta katsoen näky on vähän erilainen:


Merenpinnan jäädyttyä on alueelle ilmaantunut uutta maalauspintaa, jolle toki onkin ollut tarvetta koska vaneriseinät ovat vähentyneet usealla sadalla metrillä lähialueen sisällä.
No, yksi seinämä oli vielä semi-vapaana muutamaa tägiä lukuunottamatta. Tilahan oli tietysti somistettava ja mielellään ympäristöön sopien.


Tästä se alkoi ...

...ja tälläinen  oli lopputulos.

"Kahvila Ihana":n alla Ihaa-aasi fisustaa jäällä istuen termarisumpit mukana ja hauki näyttää käyneen kalastajalle pyydykseen.


Ihaalla eväät levällään.

pilkkireikä jäi pieneksi ja hauki nousee avannosta
Valitettavasti lumihyhmää oli jo vuorokauden aikana kerennyt kertyä sen verran että jouduin autoharjalla skrabaamaan ja hinkkaamaan pahimmat sohjot pois maalin päältä kuvatakseni. Siitä syystä taivaan yläreuna on lumen peitossa... 

Mutta jospa se sitten kesällä paremmin näkyisi kun vesi virtailee ja lumimaisema helteellä vilvottaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti