sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Lätkän MM-kisat ja pelaajahuutokauppa vankilassa

Kuten edellisessä jutussa ennustin, niin Ässäthän sen Kannun otti. Pienet sille. 
Nyt kun kotimainen kausi on taas koluttu, niin päästään isompiin ympyröihin, sillä MM-kisat alkaa alle viikon päästä... Koko kansa saa kannustaa yhdessä Leijonalaumaa, eikä tarvitse pelipaidan värin paremmuudesta kinastella. 

Kuluneesta kiekkokaudesta jäi valitettavasti myös hitusen kitkerä maku suupieliin, kun taas kerran kaukaloissa kolisi ajoittain vähän liiankin kovaa, ainakin joidenkin lajia seuraavien (ja varsinkin sitä seuraamattomien) mielestä. Jopa poliisitutkintoja asiasta tehtiin, mutta toivottavasti vastaava toimintamalli olisi nyt saavuttanut lakipisteensä, eikä vastaavia ylilyöntejä enää tapahtuisi. En ala sen enempää tässä puimaan kuka oli pirulainen ja kuka enkeli milloinkin, mutta innokkaana fanina olen itsekin reagoinut erilaisiin aiheeseen liittyviin tapahtumiin milloin mitenkin, yleensä maalaamalla Suvilahteen tai sitten muilla keinoin, mutta niihin muihin keinoihin voidaan palata joskus toiste.

Nyt kuitenkin itse asiaan, eli jääkiekon maailmanmestaruus-kilpailuihin. Muutama viikko sitten tuli loistava tilaisuus eteen, kun erääseen toiseen projektiin liittyen tutustuin Hotelli Katajanokan myynti- ja markkinontipäällikkö Pipsa Kyöstiöön. Hän oli tykästynyt viimevuotiseen piirrossarjaani MM-kiekkoilijoista ja kysyi, olisiko mahdollista käyttää pelaajakuvia somisteena hotellin ravintolan kisastudiota koristellessa. Vastasin omasta puolestani myöntävästi ja ohjeistin kysymään Urheilusanomien Vesa Rantaselta , josko asia hänelle sopisi, kuvat kun olivat kuitenkin aiemmin Veikkaajana tunnetun lehden MM2012-kisanumeroa varten piirretty Veskun tarinoihin perustuen. 

Tältä näytti yksi Veikkaajan neljästä sivusta

Asiaa mietiskellessä sain idean joka huumorin keinoin kääntää aiheen hyvän tekemiseksi ja ajatus myös eteni toteutukseen...
Kun kerran Pipsa kiinnostui pelaajapiirroksista niin ajattelin että kisastudion sijainti hotellissa (joka aiemmin tunnettiin Katajanokan Vankilana) olisi loistava mahdollisuus leikitellä ajatuksella että "kaukaloväkivallan lisääntyminen johtaa kiekkotappelijan vankilaan". Niinpä ehdotin että jos pelaajakuvien originaaleista pidettäisi huutokauppa ja saadut tulot lahjotettaisi hyväntekeväisyyteen. Näin siis hieman klassista Monopoli- lautapeliä mukaillen, "pelaaja pääsee vankilasta maksamalla itsensä vapaaksi", tosin tässä tapauksessa tietysti vapautuksen maksaa kunkin piirroksen ostaja. 

Päätimme Pipsan ja Veskun kanssa toteuttaa huutokaupan ja myös herrasmiespelaajana kiekkourallaan tunnettu kokenut ex-Leijona Juha Lind tuli mukaan kuvioon; hän esittelee kutakin maata edustavat pelaajahahmot. Moninkertaisella arvokisamitalistilla varmasti tarinaa riittää myös omasta takataskusta eri maiden urheilijoihin liittyen. 


Tsekin edustajalla tietysti pitkä tukka ja kultaa kaulassa
Huutokaupan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja nuorisourheilun edistämiseksi. Luonteva kohde tuoton saajaksi on Icehearts -organisaatio. Jos nimi ei sano mitään, tästä selviää tarkemmin erittäin arvokkaan työn taustaa. Iceheartsissa junnuilla on mahdollisuus pelata useita lajeja varallisuudesta, perhetaustoista, tai muista jollain lailla erilaisista lähtökohdista huolimatta. Silloin tällöin on nähty huikeita tarinoita urheilijoista kautta historian, jotka ovat ponnistaneet tyhjästä. Iceheartsissa se on mahdollista. Ja vaikka urheilullisia mestaritekoja ei ehkä tulisikaan, niin ainakin hienoja kokemuksia hyvässä seurassa sekä tärkeitä eväitä elämään.

Tulevan viikon torstaina on siis myös Sinulla hyvä tilaisuus kokea jotain uutta, eli "käydä vankilassa", ottaa olut tai limppari, jutella mukavia olympiamitalisti Lindin kanssa ja tukea samalla hyvää nuorison harrastustoimintaa sekä kenties saada kotiinviemisiksi meikäläisen kynäilemä kiekkohahmo -originaali raamitettuna, jos huudat hokihemmon kainaloosi. 

Tässä koko kahdeksikko, originaalit A4-kokoisia ja kehystettyjä

Itse kisathan alkavat heti seuraavana päivänä 03.05. 2013 joten jos miljöö miellyttää, niin Katajanokalla voi käydä "istumassa" jatkossa vaikka kaikki mahdolliset matsit. Tarkemmat aikataulut ohjelmistosta voit tarkistaa Suomen joukkueen otteluohjelmasta tai jos kaikki kisojen mahdolliset matsit haluaa väijyä, niin niiden aikataulut selviää tästä. Mikäli kaipaat lisätietoja pelaajahuutokaupasta, kurkkaa hotellin saitilta ajankohtaista -osio tai tapahtuman Facebook eventin tarkemmat infot. FB:ssä hahmojen tarinoita onkin jo avattu jonkin verran enemmän. 

Äitienpäiväkin on jo nurkan takana, eli jos kotopuolesta löytyy "Lätkämutsi", niin tällainen lahja saattaisi miellyttää saajaa, riippumatta siitä käyttääkö äitimuori kukkahattua vai ei.

Ei muutakun iloista vappua ja vielä iloisempia kiekkokarnevaaleja, kotisimat käymään, grilli kuumaksi ja urheiluräppi raikumaan. Ja hei; unohtakaa jo poikasaunoo ja etenkin se viime viikolla julkaistu samppalinnagrillaa-sonta. Tapsa Nurmijärveltä kertoo hyvän tarinan sopivasti erilailla kuin on totuttu. Video on viime vuodelta mutta toimii loistavasti:


Ja entä oma veikkaus? No kultaa tulee, tottakai.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti