torstai 8. marraskuuta 2012

Movember a.k.a. viiksiviikot

Taas on marraskuu käynnissä. Aiemmin sen tiesi siitä, että radiossa soi normaalia tiheämmin Miljoonasateen hitti. Mutta muutama vuosi sitten SE tuli ... Ai mikäkö? No Movember  tietysti.

Juuri kun niistä ylähuulikarvoista oli päästy eroon ja supermarkettien varastetuimmaksi tuotteeksi oli noussut partahöyläpaketit. Vielä -90 luvulla turpajouhet kuuluivat ehdottomasti miehisyyteen. Kotimaassa miehisyyden malleina olivat esim. Keke Rosberg, Artturi Sakari Reinikainen,  Irwin Goodman ja Tom Sjöberg.

Vuosituhannen vaihteen lähentyessä alkoi viikate heilua ja viiksiniekat vaihtoivat tyyliään. Kari Salmelainen, Juha Kankkunen ja jopa Antero Mertaranta siistivät ylähuuliviidakkonsa viemäriin. Sitten muutama vuosi eteenpäin ja ne pensselit on taas mukana muodissa. "Hyväntekeväisyyden vuoksi", niinpä niin.  Huumori on hyvä juttu ja mikäs sen hauskempaa kuin tekoviikset ja peruukit, kysykää vaikka Heikki Silvennoiselta. Tai Punavuoresta, vai onko se siellä huumoria?

Tänä vuonna viiksivillitys on tuntunut lähtevän ihan käsistä, tai no, ylähuulesta, mutta kuitenkin siihen "movemperiin" törmää joka puolella. Hyvä tarkoitus juu, mutta vähän liian monessa paikassa alkaa tulla vastaan, vitsiarvo taisi mennä jo, kun homma laajeni muodin puolelle. Saa nähdä kuinka juttu etenee tulevina vuosina ja alkaako joku kääriä tuohta oheistuotteilla?

Oli miten oli, oma kunnioitukseni menee tyylitriolle:  Eddie Murphy, Viiksi-Vallu ja Pedro Hietanen.

 Tämä kolmikko pitää ylähuulen karvaisena, oli se muotia tai mautonta.  Heidän kunniakseen annan myös oman panokseni kyseiselle tempaukselle, mutta vähän eri näkökulmasta kuitenkin. Mukana mannekiineina myös merimiehet Tusina ja Tretton. Här har du:


makeat merimiehet


Namu Pete


kuljettajan kalapuikko


peinttaajan pensselit


liukas levähuuli


Pizzamies on eri mies


Toki maitoviikset ja kiekkojunnu kuuluu mukaan tähän sarjaanja loppuun pappa-vainaan tyylikkyyttä muistomaalauksessa parin vuoden takaa.

Mukavaa marraskuuta kaikille viiksikarvoihin katsomatta, jos haluat omalla panoksellasi tukea hyvää asiaa niin tästä voit liittyä mukaan kampanjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti