lauantai 2. maaliskuuta 2013

MC Matre with coffee


Moi.

Pitäis alkaa kasata juttua kaksikosta jotka tunnetaan nimillä  Paleface ja MC Matre , joiden yhteisen levyn julkkareissa oltiin eilen vaimon ja muutaman frendin kanssa. Ajattelin ensin pohjustaa tarinaa kyseisten sankareiden historialla, mutta se on kieltämättä hankalaa. Pale-Karrista kun tiedätte jo varmaan lähes kaiken sen minkä itsekin, eli hankala tuoda uutta esiin. Matre puolestaan on itselleni niin uusi tuttavuus että hänestä en paljon osaa kertoa... vielä.

Mutta katotaan jos tästä joku tarina kehkeytyisi.

Karriin tutustuin muutamia vuosia sitten ja matkan varrella ollaan yhteistyötä tehty useammankin kerran erilaisten projektien parissa. Niistä jutuista täytyy varmaan postata oma pätkä joskus. Nyt kuitenkin ilmestyi se Food For The Gods ja hemmetin hyvä tuotos onkin. Hyvähenkistä tarinaa ja hip hopin historialle kunniaa tekevää tyylittelyä. Levy on ollut kovassa soitossa itselläni ja etenkin "Sacred Order Of The Pen"- biisi sai korvat valumaan hunajaa; mielettömän mahtava kattaus kotimaisia enkkuräppäreitä "vauvasta vaariin"-tyylillä. Jo pelkästään tuo kipale on merkittävä kimpale suomihopin uutta historiaa.

Myös "Writing On The Wall" on jo aiheensa puolesta tärkeä biusa oman intohimoni suhteen, kannattaa kuunnella. Siksikin oli kiva saada Karrilta tekstari, jossa hän pyysi "jotain spesiaalia annettavaa" Matrelle julkkareiden kunniaksi. Lupasin toimittaa yhdestä aiemmasta projektista jääneen t-paidan, mutta toki halusin myös henkilökohtaisemmin ilahduttaa sympaattiselta ja maanläheiseltä vaikuttavaa muusikkovierasta. 

Piirtämällä siis. 
En osaa oikein kuvailla ominta piirrostyyliäni, mutta Redrama:n käyttämä "Non Genre" kuvaus voi olla tässäkin aika lähellä. Aika paljon tykkäilen sarjakuvista, pilapiirroksista, karikatyyreistä jne, joten jotain sekamelskaa niistä hämmentelen. 
Poimin Matren kotisivuilta muutaman mallikuvan ja tein pari luonnosta. Kun homma alkoi olla loppumetreillä, halusin vielä tuoda jollain tavoin levyn teemaa "ruokaa jumalille" mukaan duuniin, mutta koska en viitsinyt tärvellä piirrosta esim. maksalaatikolla, niin taituin juoman puolelle. Muistin nähneeni kahvilla väritetyn graffitisketsin joskus vuosia sitten ja sitä tekniikkaa päätin kokeilla. Taiteilija käytti itsestään nimeä Tarraliima ja tuolta se kyseinen kaunokainen löytyy ihailtavaksi: Tarraliiman Kahvi

Keräsin tarvikkeet läjään: kahvia parilla eri vahvuudella, kahvinporoja sekä suihkepullon. Sitten jätin piirroksen tekeytymään:

vaiheessa

kuivatettuna
Valmis
Teeman mukaisesti fotasin kehystetyn duunin kahvinkeittimen vieressä ja pistorasiakin oikeestaan sopii kuvioon, koska aika energisen oloinen kaveri vaikutti Matthew olevan. Kuvan saatuaan hän reagoi reippaasti nauraen ja ilmeisesti tykkäsi kuvasta. Kysyin juoko hän kahvia, koska taustan maalaukseen sumppia käytin. "Not much" oli vastaus. No, ei mennyt sikäli ihan napakymppiin...

Ai miltäkö mikkihirmumme sitten näyttää livenä? Pale saa sen osoittaa:

"Tossa se ämkolme nyt teille tarinoi"
"YO FINLAND!!"

Keikka itsessään oli hyvä ja meininkiä riitti. Porukkaa oli lavalla yllin kyllin ja voin kertoa että hauskaa piisasi. Hyvän lisämausteen tietty antoi myös silmäkarkki lavan takakankaana, joka on Jani Leinosen käsialaa. 


Aika mässy, näin ruokatermejä käyttäen. 

Nyt palaan vielä alussa käyttämääni luonnehdintaan Matresta, eli "maanläheinen"-sanaan. Senhän voi käsittää monella tavalla ja tässä yksi niistä:


Encoren sankarimme vetivät yleisön seassa...
Loppuun lainaan Palefacen antamasta haastattelusta lauseen joka sopii kuvatekstiksi täydellisesti, turhat starailut sikseen, samalla pallolla tässä ollaan:

"Hip hop on viime aikoina ollut aivan liian itsekeskeistä tähtien hommaa. Näin sen ei pitäisi olla. Sellainen ei edusta hip hopin arvomaailmaa."

Juuri näin. 
Ei mulla muuta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti