tiistai 25. kesäkuuta 2013

UUNO!

Tänään juhlii nimipäiväänsä yksi kotimaamme tärkeimpiä merkkihenkilöitä, 
mies joka on ykkönen monella alalla, oli kyse sitten armeijasta, biljardista, matkailusta, oikeastaan lähes mistä vaan, mutta etenkin  laiskottelusta ja helpommalla pääsemisestä.
Kyseessä on tietysti Uuno Turhapuro

Ensimmäisestä Uuno- elokuvasta on tänä vuonna kulunut 40 vuotta, joten juhlan kunniaksi päätin yhdistää synttäri ja nimpparijuhlat samaan nippuun niin saadaan juhlittua kunnolla. Uunohan on mitä mainioin roolimalli uutteruutensa ja nokkeluutensa ansiosta, elävä esimerkki kekseliäisyyden ja määrätietoisuuden suhteen. Johtaja Turhapuro tekee mitä tahansa, ettei tarvitsisi tehdä juuri mitään. Ja millä tavalla?

 Suvereenisti.


Appiukkonsa Vuoristoneuvos Tuuran "Törkyturvaksi" nimittämä sankarimme asui elokuvissa Helsingin keskustassa, mutta koska 2010-luvulla tilanne kaupungissa on muuttunut, niin juhlistin päivää Jakomäen graffitiseinällä. Silläkin seudulla Uuno olisi varmasti kuin kotonaan, tienoohan on kuin henkilöitymä herrasta itsestään; vähän takki rypyssä ja parta ajamatta, mutta sydämellinen ja iloinen herrasmies. 
Jos minä olisin ihan vapaasti saanut päättää, niin paras paikka Speden ja Loirin legendaariselle elokuvasarjalle hattua nostavalle maalaukselle olisi ollut tietysti MTV3:n entisen toimitalon raunionjämissä Ilmalan kallioilla. Koska se paikka on kuitenkin luvaton ja kameravalvottukin vielä, niin Jakomäki oli seuraavaksi paras vaihtoehto. Sitäpaitsi Jakiksen aidalla maalaus on autotien varressa, joten bussilastilliset työmatkalaisiakin voivat nostaa maljaa ikkunan läpi esikuvallemme. Ja hyvä niin.


Juhlan kunniaksi kokosin pienen youtube-metsästyksen avulla tapahtumasarjan siitä, kuinka synttärit voisi sujua, jos verkkopaitainen seuramiehemme olisi johtamassa päivän toimintaa:

Aluksi annetaan puheenvuoro päivänsankarille,

 joka lausuu meille juhlarunon

Kun kulttuuripuoli on näin ikään hoidettu pois alta, siirrytään syömisen pariin, 

Uunomaisesti tietenkin nakkikioskilla

Sapuskoimisen jälkeen on aika lähteä. 
Kruunalla kotiin, klaavalla Veijo Essolle

Rahathan on edelleen aika tiukassa, mutta tarjoilun voi hoitaa myös puhelimitse ja
 soitto Baariin mahdollistaa juhlien jatkumisen.

Aterioimisen ja pikku ryypyn jälkeen on aika ottaa lattia haltuun, Mestari näyttää mallia:Loppuun kuitenkin vähän päivitetympi versio päällikkötason tanssisuorituksesta, dubstepin tahtiin

Paljon onnea rakas törkyturpamme,

  Uuno Kaavit Koljat Turhapuro!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti