sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Suomiräppiä ja graffitihistoriaa


Nyt tuli sellasta tavaraa inboxiin, että joudun laittamaan matskua jakoon heti enkä viidestoista päivä...

Nuoret herrat Scure ja Wille HRD ovat saaneet aikaan biisin, joka laittoi silmäkulmat kosteiksi. Aiemmin vastaava reaktio on tullut kourallisesta kipaleita, jotka siis muodostavat oman suomiräppisoittolistani kärjen. Sunnuntai- iltana saunan jälkeen on oivallinen hetki tuutata ne teillekin tietoon, saattaa olla jollekulle uusia herkkuja, vaikka skenessä pidempään viihtyneet ne tietääkin.

Nää on niin hyviä biisejä jokaikinen, että en ala rankkaamaan paremmuusjärjestystä, joten laitetaan julkaisuvuoden mukaan vanhuusjärjestyksessä.


Ja nyt sitten ilmaantui tämä tuorein herkku: 


Tähänkin lyhyeen mutta sitäkin painavampaan postaukseen olisi kiva saada kuvia, joten lykkään Scuren ja Willen biisissä mainitun Actonin kädenjälkeä kehiin. 

Tässä luvallinen duuni ysäriltä Alppilan koulun edustalta
Tämä viime vuodelta Kalasatamasta

Nämä kuvat olen räpsinyt itse, mutta lisää herran duuneja löydät 

Loppuun täytyy todeta, että kyllä mieltä lämmittää, kun näkee ja kuulee kuinka alle parikymppisiäkin nuoria herroja kiinnostaa kotimaisen hiphopin historia ja miten nykytilanteeseen on päästy. Näitä asioita kun ei kouluissa kerrota, vaikka siihenkin tilanteeseen on muutosta tulossa (ja tullutkin jo) , jos se yhtään allekirjoittaneesta ja kollegoistani on kiinni. Tuoreimmat kouluvierailut kun on olleet juurikin tuossa Alppilan koulussa ja muuallekin ollaan menossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti