keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 13

Hejsan allesamma!

Här kommer inte Pippi Långstrump, men vem är det här?

Tänään vietetään tietysti perinteisessä Partiolaisten kalenterissa Lucian päivää. Siksi Peinttaajankin kalenterissa tätä teemaa piti versioida...
Lucia-neito  tuo tunnetusti valoa pimeyteen; tässä teille vähän poikkeuksellisempi "valon tuoja:Mutta onhan noi kynttilät vähän neitimäinen aihepiiri, joten tässä teille skidi stidijuttu liekeistä ja leikeistä:

 Omalla kohdalla tulitikkuleikit loppui suunnilleen neljännellä luokalla siihen kohtaan, kun meinasi poikamaisen kikkailun oheistuoteksena palaa Riihimäen urheilupuiston maat ja mannut, kun päätettiin kokeilla miten "Molotowin cocktail" toimii. Taisteluparina oli kai Pekkasen Jyri tai Saarisen Henkka. Raivoisasti havuilla huiskimalla ja nurmea polkemalla saatiin kuitenkin liekit tukahdutettua. Kun tuli oli saatu sammutettua, niin poistuessamme paikalta vastaan ajoi poliisiauto ja kymmenvuotiaiden varmuudella olimme vakuuttuneita, että meidän tulishown takia se maija tuli uimalanmäelle. Yleensä Lucia- mielikuvaan yhdistyy blondi tukka ja valkoinen kaapu. Tätä kaavaa rikkoo onneksi muutkin kuin kalju seinämaalari.
Johanna Kokkila oli ehdolla tämän vuoden Lucia kilpailussa numerolla 10, muttei voittanut titteliä.
Viime vuoden sankarittarella kuitenkin oli tummempi tukka, kun Nora Peltola voitti.


"Tässä ois tätä valonlähdettä nyt roppakaupalla, minnekäs sijoitetaan?"

Mutta Molotow on muutakin kuin polttopullo. Se on myös spraymaalivalmistaja Beltonin tuotemerkki. Työvälineenä varsin mukava, mutta näissä graffitijutuissa ylipäänsä pätee se sama vanha sananlasku kuin tulenkin kanssa "Hyvä renki, mutta huono isäntä."


Foto: Lari Järnefelt /www.feltfotografi.fi 
Tämän luukun materiaaleja voit hankkia:

- kynttilät marketista
- bensa ruohonleikkurista
- Molotowit Geezers the Shopista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti