torstai 6. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 7

Mennään piirroksiin tällä kertaa. Eilen kerroin sähkökaappitaidekilpailusta ja monenmoisiin kilpailuihin on tullut itse osallistuttua vuosien varrella, vaikka tuota Espoon skabaa boikotoinkin. Kisailu on sisäänrakennettu intohimo, jonka kautta on tullut monia hassunkurisia ja ikimuistettavia kokemuksia. Monesti ihan muissa lajeissa kuin taidepiireissä yleensä on tapana. Mutta niistä tarkemmin sitten joskus muulloin.

Nyt kuitenkin siihen piirroshommaan. Vuonna 2011 piti Lions Club järjestö kilpailun, jossa oli tehtävänä suunnitella joulukortti, heidän kampanjansa hyväntekeväisyys -myyntituotteeksi.

Aihealueet olivat:
                                                 - Joulun sanoma
                                                 - Toisten auttaminen
                                                 - Vastuu kanssaihmisistä
Kilpailukategorioina oli:
                                                 - uudempi ja moderni kortti
                                                 - perinteinen joulukortti
                                                 - valokuvakortti

Lähdin toteuttamaan perinteistä korttilinjaa, jossa toteutuisi aihealueista oikeastaan kaikki. Lopputuloksesta tuli tällainen:
Joulun sanoma löytyy tähdestä ja toisten auttaminen näkyy tietysti yhdessä tekemisessä: Poro auttaa pukkia ylettymään hatunvaihtoon. Vastuu kanssaihmisistä on vertauskuvallisena, kun pukki antaa oman lämpimämmän lakkinsa lumiukolle, ettei sen tarvitsisi tyytyä rikkinäiseen vanhaan silinteriin. Halusin myös ottaa possun huomioon, joka yleensä näyttelee joulunvietossa erästä toista pääosaa, sinappihuntu yllään. Nämä kaverit syövät aattoaterialla kenties vain laatikoita ja rosollia, omenan possu toki silti saa halutessaan suuhunsa, mutta sitä ei tarvitse mutustaa uunissa.

Kilpailun voitti kuitenkin toisen tekijän työ ja tietysti spekuloin mielessäni, mahtoiko totutusta kuviosta poikkeaminen aiheuttaa tappion kohdalleni, vai johtuiko se kenties lumiukon silinteristä roikkuvasta hämähäkistä? 
Käytin piirrosta kuitenkin itse, toivottaessani hyvät joulut yhteistyökumppaneilleni toiminimeni Hendecorate:n nimissä.

Tänä vuonna kisa käytiin myös, mutta sen tuoreemman kuvan linkkaan toisella kertaa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti