lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 2

Jouluun kuluu olennaisena osana piparit. Näin ravintolakokin työhistorialla kaikenlaisia virityksiä on tullut touhuttua senkin raaka-aineen kimpussa. Piparkakkutalot kun on tullut tehtyä jo useamman kerran, niin vaihtelu virkistää.

Monesti tekemisiini liittyy oma intohimo / diggailu johonkin suuntaan ja tottakai myös piparkakuilla voi hyvin kertoa arvostuksestaan sinne tai tänne. Se kun ei kuitenkaan ihan jokapäiväistä ja tuikitavallista huomionosoittamista ole.


Siksipä tein piparitaikinasta vanhan kunnon boomboxin joululahjaksi Bassoradiolle vuodenvaihteen alla 2007-> 2008. Fredan studiolla iltapäivälähetystä vetivät Jaako 3rrrd ja Tuke, kun poikkesin talvipakkasen keskellä heittämään makeat terveiset hikikopin sankareille. Siihen aikaan eetterissä piti meteliä myös Soppamies Simula ja jokapäiväiset repeilyt ja päännyökyttelyt suomiräpin tahtiin kuuluivat vahvasti kuvioon. Kasettibuumin paluu oli vasta tulevaisuutta, mutta piparimankan kasetti oli niin jykevää biittiblaastausta, että se sai kasettinauhankin sulamaan, kuten kuvasta näkyy.

Valmistusmateriaaleina oli siis piparitaikina , tomusokeri ja sekalainen kokoelma erilaisia karamellejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti