perjantai 14. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 14

Bäk tu poustkaards...

Aiemmin jo kirjottelin joulukorteista ja niihin liityvistä kilpailuista. Nyt palaan siihen sen verran, että  kuten kaikessa, myös korttivärkkäämisessä harjoitus yleensä auttaa. Pari korttia on edennyt painokoneisiin asti, mutta jos sitten joskus 10 vuoden päästä kehittyisi niin hyväksi että kortteja pääsisi myyntiinkin saakka.


Ensimmäisen joulukorttini piirsin vuonna 1991 ja kun sitä nyt katsoo niin onhan se aika kömpelö. Idea ihan suht jees, mutta paljon korjattavaakin olisi. Todennäköisesti sillä 17-vuotiaalla "korttitaiteilijalla" oli kiire jonnekin muualle tekemään jotain muuta.


Tilaajana Riihimäen Palloseura. Fudisjengi oli muutamaa korttia vailla ja meidän perheen oikeampi taiteilija, äitini Tuula Nieminen sai tehtäväkseen piirtää ne. Mutsi antoi pojalle porkkanaa ja sain toteuttaa tuon kappaleen. Kuvassa koetin tuoda esille Riihimäen mainetta lasinpuhalluskaupunkina (tontun puhaltaessa lasista joulukuusenkoristetta) sekä tilaajaa, eli jalkapallojoukkuetta. Hyvä yritys mutta aika köpö.
Ylläoleva tekele ei varsinaisesti ole joulukortti, mutta aiheensa ja rujoutensa takia otin mukaan tähän sakkiin. Tämän "pikkujoulu- flaijerin" tein entisen työpaikan yövuorossa paint-ohjelmalla erään yhteisön pikkujouluja varten, noin vuonna 2007 luultavasti.Seuraavakin on rakennettu samoilla spekseillä:
 yövuoro Helsinki-Vantaalla, vuosi ehkä 2008, paint-ohjelmalla
Vuonna 2009 oli  Mannerheimin Lastensuojeluliitolla kilpailu joulukortin suunnittelusta. Sinne lähti korttiluonnos, jossa pukki oli vaihtanut poron lentokoneeseen, mutta  kone oli Petterin henkeen kustomoitu. Tusseilla tehty, paitsi taustan sinitaivas (joka ei juurikaan näy kuvassa). Taivaan pensselöin veriväreillä. Kilpailussa ei sijoitusta.
Pari vuotta sitten oli aktiivisena myös Jenmir lastenvaatefirma jolle suunnittelin nipun vaateprinttejä eläinhahmoista. Ehdotin johdolle myös samasta aihepiiristä joulukorttien (yksi malli yllä) ja mahdollisesti palapelien ottamista repertuaariin, mutta ajatus jäi toteutumatta. Joitain malliston potkupukuja ja yövaatteita on vielä myynnissä täällä, mutta se ei siis ole minun bisnekseni. Omat palkkioni olen jo kuitannut.
Tässä sitten tämän vuoden kisaduuni sinne Lions Clubin kisaan.Puuvärit ja tussi, piirretty Synapsiassa. Tähän olen itse melko tyytyväinen, varmaan siksi että se on tuorein näistä.  Mites sen kisan suhteen: tuttu juttu; ei voittoa.Loppuun vielä bonus yllätyssektori, jonka huomasin muistaakseni Postin ilmaisjakelulehdestä.
Näyttelijänä paremmin tunnettu Tuija Piepponen  tekee yllätyksekseni myös kuvituksia. Ja kun kerran 65-vuotias näyttelijätär on näemmä piirtänyt graffitihenkisen skeittarijoulukortin, on se mielestäni mielenkiintoista ja hauskaa. 
"Merry Christmas Joulu"
Jos Tuija luet tämän, ota yhteyttä niin vien sut vaikkapa Suvilahteen graffiteja maalaamaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti