sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 23

Vähiin käy ennen kuin loppuu... Enää huominen jäljellä Joulukalenterista ja sitten päivitystahti onneksi laantuu. Viimeaikaisissa luukuissa on menty sen verran söpöilylinjalla, että nyt viikoittaisen Piparipäivityksen kunniaksi mennään taas pari askelta HendenVAARA -meiningin puolelle käymään.

Mitäpä siis tarvitaan kun lähdetään piparihommia tekemään? No taikinaa tottakai:


Hae ensin pari kiloa piparkakkutaikinaa kaupan pakastealtaasta, jos et jaksa itse tehdä ja osta pari pussia Amerikanpastilleja koristeeksi. Ranskanpastillitkin toimii. Laita taikina jääkaappiin sulamaan seuraavaa päivää varten.

Myöhemmin illalla, kun karkkihammasta alkaa kolottaa kinkunpaistamisen ohessa tai joulukortteja kirjoittaessa, tyhjennä pastillipussit kurkusta alas. Hanki seuraavana päivänä uudet karkit kaupasta ja tarkista onko piparkakkutaikina jo sulanut. Koska joulun alla olet kuitenkin niin kiireinen tekemään joulusiivousta ja paketoimaan lahjoja, ettet kerkeä paneutumaan piparin leivontaan, voit hyvillä (?) mielin palkita itsesi illemmalla niillä uudestaan ostetuilla koristelukarkeilla. Sulaneet piparitaikinat voit vaikka heittää roskiin. 

Tähän päivään piti siis tulla alunperin ihan toisenlainen päivitys, mutta erinäisistä tilanteista johtuen kaivelen arkistomateriaalia vuodelta 2010. Sitä hivenen rohkeempaa matskua siis...

Kyseisenä päivänä oli Helsingissä tarjolla ensin päivällä Joulumyyjäiset, jonka jälkeen pienet rauhallisen jouluiset puhemusiikki-iltamat otsikolla "Malmi Vice X-Mas Bash"
Tapahtumapaikkana toimi FredanTivoli -niminen ravitsemusliike entisen Vanha Maestro -humppaliiterin tiloissa.


Saimme muutaman kollegan kanssa kutsun tulla myymään käsitöitämme päivätapahtumaan ja tottakai se iltashow oli myös tsekattava. Kinkereiden pääesiintyjäksi kun oli ennustettu jo jonkin aikaa kaduilla supistu SMC Hoodrats -orkesteri.


Myyntipöydälle keräsin mukaan kaikenlaista kättentyötä paidoista pipoihin ja tauluista pipareihin.


Ja koska tänään on tosiaan se piparipäivitys Joulukalenterissa, niin niitähän löytyi 
myyntipöydältä monen tyylistä ja monen sävyistä: 


Piparitauluja tein rajallisen määrän, (joka tietysti joulun kunniaksi oli Kuusi kpl)
Pari myin, kolme lahjoitin Lähiöpukille lahjasäkkiin ja yhden pidin muistona itse.


 Lähiörotat heiluttivat parvekkeelta lähes kuninkaalliseen tyyliin?


Lavalle saapuessaan sai Rottalauma myös muutaman katsojan?
 Siitä meiningistä on jotain aistittavissa YouTuben kautta:


Voin kertoo että kivaa oli. Kiitosta järjestäjille vieläkin.

Parit tuotteet tosiaan jäi myymättä jotka jäi omiin aarrekammioihin. Niihin lukeutuu Kommando-tonttulakki, joita on maailmassa 2 kpl. Toisen myin, toisen seivasin:


Sen voimin pusipusi, huomenna viimeinen luukku jossa taas ihan muutaEi kommentteja:

Lähetä kommentti