tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 19


Eilisessä luukussa oli puhetta veljestäni. Se kaveri kävi junnuvuosina kuvataidekoulua Riihimäellä. Saman ikäisenä itse luin Mustanaamioita ja kävin sirkuskerhossa. Toki piirtelinkin mutta en johdetusti. Ja siihen aikaan kun broidi opetteli taidekuvioita, olin jo yläasteella kikkailemassa ihan muita juttuja...

Veli toi tyylikkäitä akryyliväriduuneja näytille kotiin ja kun mutsikin oli harjaantunut öljyvärimaalari, niin ajattelin että ehkä joskus voisi testata noita pensselihommiakin. Kun ottaa huomioon että veljen kuviskouluaika oli kasarin lopulla, niin aika kauan meni ennenkuin lopulta tartuin siihen siveltimeen. Vuosi oli 2005.

Vuotta myöhemmin menin jopa kesällä muutaman päivän akryylimaalauskurssille HEO -kansanopistoon Kallioon. Kurssilla oli muistaakseni parikymmentä osallistujaa, joiden keski-ikä n. 50 v. Muita miehiä oli yksi. Opettaja.
Kun ensimmäisellä tunnilla jokainen kertoi itsestään jotain taustaa ja maalauskokemuksia, oli mieleenpainuva näky, kun kukkamekkoisten armeija etupenkeissä kääntyi katsomaan takarivin kaljupäistä partaleukaa, joka kertoi maalanneensa graffiteja.
Kesäkurssi oli ja meni, aika paljon maalailin itsekseni, kun paikan tekemiselleen sai vapaasti valita. Siellä pensselöin mm. jo aiemmin postaamani Idolina Paris Hillton- maalauksen.

Tänä keväänä pyrin opiskelemaan samaiseen kouluun graafisen suunnittelun linjalle. Ei käynyt onkeen ja niinpä opiskelen nyt muualla. Mutta syksyllä tuli yhteydenotto koululta ja he kaipasivat graffitikurssille vetäjiä. Mikäs siinä, olihan se omalla tavallaan "voitto kotiin"- tyylinen tapaus. Otin  parin kollegan kanssa haasteen vastaan ja loppu hyvin kaikki hyvin. Pari päivää teoriaa ja viimeisenä päivänä opiskelijat maalasivat koulurakennuksen porttikongissa vanereita. Laura Gren fotasi finaalin: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.380600888694901.93528.189318724489786&type=1&l=086874ec9b

Rakennuksen sisäpiha on tosi valokuvauksellinen, enkä opastuksen ohessa malttanut ihan puhtain sormin olla... kelmu oli viritettävä ja napattava tilanteeseen sopiva kuva:


Tonttu se siellä hiippailee kohti tikapuita, kovin on tyhjä lahjasäkki, vai oisko siellä sittenkin muutama tukevampi risu sisällä?

Mukava juttu oli kaikkiaan; kiitti vaan vielä kurssilaisille ja Raimolle jos tän näette.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti