lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 1

Hou hou hou

Joulukuu napsahti käyntiin ja se tarkoittaa luonnollisesti Joulukalenterin avaamiskuukautta. Eli tästä päivästä aattoon asti pamahtaa uusi kuva eetteriin, joka liittyy jouluun jollain tavalla. Sarjan aloittaa Petteri Punakuono, vuodelta 2010.

Pidimme tuolloin Funk On ry:n isännöimät pikkujoulut Vantaalla Havukosken Nuorisotalolla ja tapahtuman kantavana teemana oli luonnollisesti hip hop -kulttuuri. Paikalla oli dj, nuoria räppäreitä sekä vanhempia seinämaalareita. Havikselle terkut, siellä on tullut useampaankin kertaan laitettua väriä betoniin muissakin yhteyksissä.

                                     xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Mutta yleisesti joulukalenteriasiasta pientä tarinaa.. Kun itse olin ala-asteella 1980-luvulla, niin joulukalentereita oli monen sorttisia:

- perinteisiä kuvakalentereita, jotka ei juurikaan kiinnostanut... aina adventteina kynttilöitä, itsenäisyyspäivänä lippu ja jouluaattona seimi. Mutta menihän ne paremman puutteessa.
- vähän parempia oli ne joulupukin muotoiset kuvakalenterit ,joissa jalat ja kädet liikkui, kun veti narusta. R-kioskilla ainakin oli mynnissä.
- suklaakalentereita alkoi ilmestymään siinä kasarin puolivälin paikkeilla ja toki ne toimi jo paremmin. Tosin suklaata parempi olisi ollut salmiakkikalenteri, mutta eipä silloin Kekkosen aikaan...
- tavarakalentereita oli myös ja sieltä tuli jos jonkinlaista "made in Hong Kong" -tyyppistä pikkukrääsää, avaimenperiä ym. mutta myös ne oli huomattavasti parempia kuin joku kuvakalenteri.
- tarrakalentereita oli muistaakseni n. vuonna 1984, kun Smurffi-kalenterista sai pehmotarroja. Se oli Kova juttu.

Vuosien varrella on aina joulun alla eri työpaikoissa ja kaveriporukoissa mehusteltu joulukalenterimuistoja. Smurffikalenteri on lähes aina ollut muistelosessioiden kaivatuin, eli paras. Monena vuonna olen koettanut löytää jotain "spesiaalimpaa" joulukalenteria, ettei tarvitsisi tyytyä niihin markettien perussuklaakalentereihin, joissa täytteenä on aina sitä pahvinmakuista suklaata ja vaikka ulkokuoria koristaa eri hahmoja, sisältö on sama. Nyt salmiakkikalentereitakin jo on ollut useamman vuoden saatavilla , mutta niidenkin sisältö on päätetty joskus kauanajatsitten eikä se valitettavasti tunnut muuttuvan, eli karkinnälkäinen iskä saa kyllä namin luukusta, mutta varsinaista "iloista yllätystä" ei enää tapahdu.

Mutta äsken tuli Yllätys: löysin ystävämme Mr. Googlen avulla Joulukalenteritaivaan ja nyt jo vähän harmittaa, että hankin täksi vuodeksi meille perheen pojille yhteisen Kinder- kalenterin, kun näemmä Spiderman kalenterikin olisi ollut hankittavissa. Ja mikä pahinta (tässä tapauksessa) tuon sivun kautta niitä on ollut jo aiemminkin saatavilla. Himskatti vieköön!Ensi vuonna ainakin tiedän mistä hankkia. Sitä odotellessa syön suklaata. Hyvää joulunodotusta för alla tillsammans.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti