keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 5

Kuten eilen todettiin, on lumen kanssa peuhaaminen mukavaa puuhaa, olit minkä ikäinen hyvänsä. Tarpeeksi, muttei liikaa vaatetta niskaan ja möyrimään. Tietysti se klassisin muovailtava hahmo on lumiukko. Niitä voi kukin tehdä makunsa ja kykynsä mukaan, variaatio mahdollisuudet ovat rajattomat. Pieni mies voi tehdä ison ukon:Tai iso mies tehdä pienen ukon, kumpikin toimintamalli käy loistavasti. 


Kuvan mallimme korkeus on n. 15 cm, nenän virkaa toimittaa viinipullon korkki ja päähineekseen hän on valinnut Tequila -pullon korkin.


Tehdessäni muutamia vuosia ovimiehen hommia Sipoolaisen Irlantilaispubin ovella, oli hetkittäin aikaa kikkailla muutakin kuin ripustella takkeja naulakkoon. Tässä baarin omistaja Tony poikkesi kurkkaamassa aherrukseni hedelmiä.

Lumiukon sijoituspaikka voi ikkunalaudan lisäksi olla muutenkin eksoottisempi kuin peruslumihanki. Vaihteeksi sen voi sijoittaa vaikka katolle.Tässä sankarimme edustaa urheilullista lajityyppiä, hän lienee matkalla ulkojäille kun lätkämaila on kädessä sekä HIFK:n pipo ja kaulaliina vilua ylläpitämässä.

Mutta: tietysti aivan omaa luokkaansa lumiukkokomiikan saralla on Bill Watterson jonka Lassi ja Leevi-sarjakuvassa esiintyvät lumihahmot olivat ilmestyessään jotain täysin ennenkuulumatonta. Tästä pääset mainioille suomenkielisille sivuille, joista voit ammentaa lisätietoa aiheesta: http://www.phnet.fi/public/ryhanjon/ . Sivuilla löytyy myös alaosasto pelkästään lumiukkoja koskien, jossa myös tämä, yksi parhaista:

Lassin toteamuksen voi myös liittää seinämaalausmaailmaan ja joidenkin kanssaihmisten suhtautumiseen ;)

Lumiukkoskene sai siis uutta buustia sarjakuvista. Vai mitä luulette, olisiko allaolevia googlepoimittuja veijareita tehnyt kukaan, ellei Bill - setä olisi näyttänyt piirroksilla mallia...Niinpä. Mutta monesti taiteen tehtävä onkin inspiroida. Kohta se pakkanen hellittää ja päästään suojalumen muotoiluun.  Siitä sitten vaan vaikutteita hakemaan ja lumi rullalle!


4 kommenttia:

 1. hahah alin lumiukko on mun tekemä viime talvena tylsyyteen :D selasin näitä niin huomasin et ompas tutun näkönen :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä bongaus, hauska että oot tehnyt tollasen epätavallisemman lumiukon ja laitoit nettiin. Kiitti jeesistä ;)

   Poista
  2. joo haha, miten sä ees löysit ton? ^^

   Poista
 2. Googlen kuvahaulla: "Lumiukko" se tuli vastaan, toimi hyvin aiheeseen.

  VastaaPoista